Voor iedereen die voor de eerste keer een custom-made cake bij ons wil bestellen: hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen!

Hoe bestel ik een taart?

Je bestelt jouw custom-made cake door jouw formaat-, smaak-, themakeuze, contactgegevens en datum in te vullen in het bestelformulier. Indien de desbetreffende datum nog beschikbaar is, bevestigen wij jouw order via de mail. In die mail krijg je ook de info over het ophalen en betalen van de door jou bestelde taart. Let op! Het accorderen van deze orders gaat handmatig, je ontvangt dus niet meteen reactie.

Hoe lang van te voren moet ik mijn bestelling voorgeven?

Er zit onwijs veel handwerk in onze custom-made cakes. Om die reden kunnen wij maar een x-aantal bestellingen per week aannemen. Om er zeker van te zijn dat je op tijd bent met het plaatsen van jouw order, adviseren wij eenieder om zo tijdig mogelijk te bestellen. Last minute orders zijn soms mogelijk, afhankelijk van onze planning. Zodra wij volgeboekt zitten voor desbetreffende weekenden zal dit op de bestelpagina aangegeven staan.

In welke thema’s kan ik een taart bestellen?

ZOET. werkt niet met vaste thema’s, sterker nog: wij hebben alleen vaste formaten in ons assortiment. Jij bepaalt volledig hoe de taart eruit komt te zien & hoe deze smaakt. Taarten kunnen gemaakt worden in een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘unicorn’, ‘babyshower’,jungle‘, ‘superhelden‘, maar ook in een bepaalde kleurstelling! De mogelijkheden zijn eindeloos. Om een bepaald thema tot uiting te laten komen, wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van speelgoedfiguren of andere attributen. ZOET. werkt echter niet met fondant.

Kan ik de smaak van mijn taart zelf kiezen?

Jazeker kan dit! Bij ZOET. vinden wij dat jij jouw droom taart van A tot Z moet samen kunnen stellen, zo ook de smaak van de taart. Onder het kopje Prijzen kun je al onze smaak-opties vinden.

Maken jullie ook regenboog taarten?

Nee, dit doen wij helaas niet meer.

Is het ook mogelijk om kleine zoetigheden te bestellen?

Jazeker. Ook voor complete sweet tables ben je bij ZOET. aan het juiste adres! Kleine zoetigheden zijn vanaf 12 stuks te bestellen en worden, eveneens als de custom-made cakes, in thema/kleur naar wens gemaakt. Onder het kopje Prijzen vind je alle opties.

Waar en wanneer kan ik de door mij bestelde taart ophalen?

Dit kan in onze bakery aan de Broerdijk 77A te Nijmegen. Afhalen gaat op doordeweekse dagen (woe-vrij) op afspraak. Staat jouw bestelling voor een zaterdag? Dan kan je jouw order afhalen tussen 9.00-14.00! Van zondag t/m dinsdag zijn wij gesloten.

Bezorgen jullie ook?

Nee, helaas is het vooralsnog alleen mogelijk om jouw bestelling op te halen m.u.v. bruidstaarten & zakelijke orders.

Hoe lang is de taart te bewaren?

De taart is, eenmaal aangesneden, 2-3 dagen houdbaar mits afgesloten en gekoeld bewaard. Heb je daarna nog taart over? Dan is de taart ook nog in de vriezer te bewaren (advies is om dit zonder deco te doen). Snijd de taart in punten, wikkel deze in folie & bewaar deze in een goed afgesloten bakje in de vriezer.

Hoe kan ik mijn taart/sweets het beste bewaren?

Je kan jouw taart het beste in de doos & in de koeling bewaren. Haal de taart ongeveer 2 uur voor het nuttigen uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Zorg ervoor dat de taart buiten de koeling niet in aanraking komt met de volle zon of een andere warmtebron: de taart is namelijk afgesmeerd met botercrème, waardoor hij in een dergelijke situatie zal smelten. Het zelfde geldt voor de sweets.

Hoe kan ik mijn taart het beste vervoeren?

Wij raden aan om de taart op de grond bij de bijrijders-stoel te vervoeren & niet op schoot te nemen. Vervoeren op de fiets is mogelijk, maar de taart blijft het mooist wanneer deze op een vlakke/stille ondergrond staat zodat hij niet kan schuiven in de doos.

Maken jullie ook allergie-vrije taarten?

Helaas maken wij geen gluten-, suiker-, lactose- of koemelkvrije taarten. Onze taarten zijn wel altijd vrij van noten & gelatine, maar afhankelijk van het thema wordt er soms wel met noten of gelatine houdende snoepjes gedecoreerd. Geef dit dus altijd even bij je bestelling aan. Als dit niet is gedaan en er toch sprake is van een allergie, is ZOET. hier niet verantwoordelijk voor.

Is alles op de taart eetbaar?

Nee, niet al onze decoratie is eetbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verse bloemen, deze worden zo bewerkt dat ze veilig in de cake gestoken kunnen worden maar zijn niet eetbaar. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van speelgoed en/of taarttoppers, ook deze zijn niet eetbaar. Stop dus niet alles zomaar in je mond.

Zijn jullie altijd open?

ZOET. is op zondag t/m dinsdag gesloten. Ook nemen wij wel eens vakantie. Dit wordt echter altijd op onze site, Facebook en Instagram gecommuniceerd zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Geven jullie ook workshops?

Jazeker! Zie het kopje Workshops voor de geplande workshop-data op inschrijving. Wil je nou een workshop volgen met een besloten gezelschap? Neem dan even contact met ons op.

Heb jij een andere vraag? Stuur dan even een mailtje naar zoet.nijmegen@gmail.com!

Plaats hier je bestelling

×